3150 з 200 тисяч українців, які задекларували доходи, – мільйонери

Більшість громадян, які задекларували свої мільйони, – кияни.

Державна податкова служба оприлюднила дані про доходи українців, які були отримані 2019 році, передає Banker.ua.

Як повідомляють податківці, протягом січня – квітня свої минулорічні доходи встигли задекларувати понад 200 тисяч громадян. Загальна сума, зазначена в деклараціях українців, склала 32,1 млрд гривень.

Що цікаво, доходи, що перевищують суму в 1 млн гривень, були задекларовані 3150 громадян. Таким чином в Україні сьогодні офіційно понад три тисячі мільйонерів.

Найбільше громадян, які задекларували свої мільйони, представляють Київ – їх майже 1,2 тисячі осіб. 278 мільйонерів проживають в Харківській і 270 – в Дніпропетровській області.

При цьому найбільші суми податкових зобов’язань до сплати вказані жителями Львівщини (25 млн гривень) і Києва (23 млн гривень) з доходів, отриманих за кордоном.

Всього, зазначають в ДПС, зобов’язання з податку на доходи фізосіб, визначені громадянами, склали 871 млн гривень, військового збору – близько 120 млн гривень.

Читайте також: Все ще дорого: огляд споживчих кредитів у гривні (травень 2020)

Нагадаємо, раніше Banker.ua повідомляв про те, що сума податкових відрахувань, яку заплатили клієнти monobank з отриманих кешбеків, станом на квітень поточного року склала 165 млн гривень.


Усе найцікавіше за тиждень у нашому дайджесті:

Коментарі (0)