У 2023 році аграрії зможуть активно користуватися доступними кредитами

У Верховній Раді з’явився законопроєкт №8025, який пропонує запровадження окремої державної підтримки для аграріїв через субсидії та кредитування.

У 2023 році влада надасть українським аграріям можливість скористатися доступними кредитами. Також розробляється закон, який дозволить компенсацію тіла кредиту та страхування, передає Banker.ua з посиланням на слова першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького.

Головний Telegram-канал банкірів

Він наголосив, що у бюджеті наступного року передбачено кошти на програму «5-7-9» для доступного кредитування.

«Насправді Фонд розвитку підприємства координується Мінфіном і кошти — там, але ми знаємо, що левова частка отримувачів коштів по програмі кредитів “5-7-9” – це є аграрії. Тому аграрії зможуть у 2023 році користуватися відповідною програмою. Це й буде підтримка», – заявив Висоцький.

Представник Мінагро також додав, що у Верховній Раді з’явився законопроєкт №8025, який пропонує запровадження окремої державної підтримки для аграріїв через субсидії та кредитування.

«Наприклад, у нас є кредитування і компенсація відсотків за кредитом “5-7-9”, а законопроєкт передбачає у критичних сферах, наприклад у перероблюванні, компенсацію навіть частково й тіла кредиту. Тому це не альтернатива, а додаткова програма. Там чітко передбачено компенсація тіла кредиту, компенсація за страхування, що особливо важливе в умовах війни — війна робить складнішим залучення інвестицій. Тобто цей законопроєкт — ще один додатковий інструмент підтримки», – зазначив Тарас Висоцький.

Читайте також: В Україну приїде місія Європейського інвестиційного банку

Нагадаємо, раніше Banker.ua повідомляв про те, що, за даними Forbes Україна, зростання облікової ставки Нацбанку у червні до 25% дозволило українським банкам більше заробляти. Йдеться про вкладення вільних коштів у депозитні сертифікати НБУ, відсотки за якими зросли до 23% річних. Завдяки цьому протягом липня фінустанови заробили 3,3 млрд. грн.


Усе найцікавіше за тиждень у нашому дайджесті:

Коментарі (0)